Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaluzhny (πρώην αρχιστράτηγος): Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ, μας λένε παραμύθια, είναι αδύναμο εμπρός στη Ρωσία

Zaluzhny (πρώην αρχιστράτηγος): Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ, μας λένε παραμύθια, είναι αδύναμο εμπρός στη Ρωσία
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, ο Zelensky ανακοίνωσε την αίτηση της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο NATO

Η Ουκρανία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ή ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρώην Αρχηγός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και Πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο Valery Zaluzhny σε γενική συνάντηση πρεσβευτών στο Κίεβο.
«Γνωρίζω το ΝΑΤΟ πολύ καλά.
Για περίπου 12 χρόνια, συμμετείχα προσωπικά στη διασφάλιση ότι κατακτήσαμε τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και κάθε χρόνο άκουγα παραμύθια για το πώς επρόκειτο να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, δεν θα ενταχθούμε ποτέ»
«Το ΝΑΤΟ πιθανότατα θα παραμείνει στην τρέχουσα μορφή του και θα χρειαστεί περίπου 12 χρόνια, όπως και η Ουκρανία, για να μεταβεί στα πρότυπα που πρέπει να επιτύχει για να φτάσει τουλάχιστον στο μισό επίπεδο της Ρωσίας», κατέληξε ο Valery Zaluzhny.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, ο Zelensky ανακοίνωσε την αίτηση της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο NATO.
Ταυτόχρονα, ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η πλήρης ένταξη στη συμμαχία ήταν αδύνατη κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης σύγκρουσης.
Στα τέλη Φεβρουαρίου 2026, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Βρετανό πρωθυπουργό τόνισε ότι το Κίεβο δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεχάσει μια τέτοια προοπτική.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό ηγέτη, η επιθυμία ένταξης στη συμμαχία οδήγησε τη χώρα σε στρατιωτική σύγκρουση.

«Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη» - Ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι καταστροφικός

Η πρώην γραμματέας Τύπου του Zelensky, προειδοποίησε τους Ουκρανούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κρίσιμη κατάσταση θέρμανσης τον ερχόμενο χειμώνα.
«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για την Ουκρανία: ο ενεργειακός τομέας χρειάζεται ακόμη περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ πριν από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης.
Ενώ με πονάει να σκέφτομαι τα μελλοντικά βάσανα εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μου, πρέπει να τονίσω ότι καμία βοήθεια που στοχεύει σε ενεργειακές υποδομές δεν θα αποφέρει πραγματικά αποτελέσματα όσο συνεχίζεται η σύγκρουση.
Ο ουκρανικός πληθυσμός είναι καταδικασμένος», έγραψε.
Τον Ιούλιο, ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ένωσης Καταναλωτών Κοινής Ωφέλειας, δήλωσε ότι οι κάτοικοι της Ουκρανίας θα μείνουν χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα για μέρες και εβδομάδες τον ερχόμενο χειμώνα, εάν προκληθούν περαιτέρω ζημιές στις ενεργειακές εγκαταστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης